top of page

Asiakkaiden palautteita

Kissat

Tällä sivulla julkaistaan asiakkaiden kokemuksia ja ajatuksia hoidoista. Vaikuttiko ruokinnan muutos lemmikin terveyteen tai saitko apua käytösongelmaan? Kerro kokemuksistasi, voit lähettää myös kuvan.

Hannu ja Vilho

​

Meidän kissoille on käynyt niin, että karvat on pehmentynyt ja kiiltää, ja tätä ennen Vilholta lähti paljon, nyt ei irtoo enää..

​

Hannua en oo vähään aikaan harjannut kun sitä ei saa pihalla välillä kiinni kun se on niin vilkas 😀 Kyllä se varmasti on tuosta raa’asta lihasta.

​

Ollaan nyt annettu suurin piirtein vähän alle puolet viikosta raakaa, kananmunakuori on unohtunut aluksi mutta koitan nyt vastedes muistaa senkin… Sitten ajattelin että voisi ostaa joku päivä tuoreita silakoitakin! Ja sitten olen alkanut antamaan kananmunasta vaan keltuaisen.

​

Kiitoksia ihan älyttömästi vinkeistä! Mä tykkään että toimii, ja kissakkin tykkää. Meillä on nyt tavallista sika-nautajauhelihaa ja sydänjauhelihaa. Jee.

​

Eli iloisii terveisii meidän Hannulta ja Vilholta sinulle! 🙂

​

​

​

​

Tuutikki

​

8-kuukautisella tyttökissallamme Tuutikilla oli ongelma pissaamisen kanssa. Pissaa löytyi vähän väliä paikoista, joihin Tuutikki ei normaalisti pissaile. 

​

Annan neuvojen perusteella ostimme mustaherukkajauhetta ja Dr. Reckewegin homeopaattisia yhdistelmätippoja. Annoimme Tuutikille jauhetta ruuan ja veden mukana ja tippoja ruiskulla jonkun aikaa ja huomasimme vähitellen miten Tuutikki pissaili yhä vähemmän muualle kuin vessaan lopettaen sen pian kokonaan.

​

Tämä oli helppoa ja edullista ja jatkamme marjajauheen antamista kaikille neljälle kissallemme tälläisten tilanteiden ehkäisemiseksi.

 

Kiitokset Annalle avusta 🙂

​

​

​

​

Simo, Ines, Minni & Pepe

​

Hoikka lyhytkarvainen collieni Simo aloitti barffaamisen puolitoistavuotiaana, kun mikään nappulamerkki ei tuntunut sopivalta. Jatkuvaa oksentelua, ripulointia, kakomista ja ilmavaivoja oli seurattu pennusta saakka ja tuli aika vaihtaa taktiikkaa. Löysin useita suosituksia Annasta ja tapaaminen järjestyi nopeasti.

​

Heti Simon tavattuaan Anna ohimennen mainitsi IBD-tapaukset, jotka tuolloin eivät erityisesti särähtäneet korvaan. Pääpaino pidettiin järkevän ruokavalion suunnittelussa ja lähdimme taistoon vatsavaivoja ja alipainoa vastaan. Ylimääräinen oksentelu ja tyhjän vatsan kakominen jäivätkin pois saman tien. Painoa Simolle oli edelleen hankalaa saada ylle ja syykin selvisi eläinlääkärissä ihan muiden tutkimusten yhteydessä.

Simolla diagnosoitiin vatsassa vakavia vaurioita aiheuttanut autoimmuunitulehdus, joka oli turvottanut vatsan limakalvot moninkertaisiksi. Normaalisti n.2mm paksut kalvot näyttäytyivät röntgen- ja varjoainekuvissa monen sentin paksuisina. Lääkäri ei antanut toivoa paranemisesta. 

Aloitimme homeopaattisen kuurin Simon terveydentilan tukemiseksi.


Kahdeksan viikon homeopaattisen kuurin jälkeen vatsan limakalvojen turvotus on kokonaisuudessaan kadonnut ja Simo on saavuttanut normaalipainon. Yhdessä homeopatian ja ruokavalion kanssa on päästy melkoisiin tuloksiin. Kylkiluut eivät törrötä, vatsa ei reistaile ja koko koira huokuu hyvää oloa. Kuolemaantuomittu Simomme elää ja porskuttaa elinvoimaisemmin kuin koskaan!

​

Simon jälkeen meillä aloittivat barffaamaan kissat Minni (2v) ja Pepe (aloitushetkellä 6kk), sekä uusimpana tulokkaana pentukoira Ines. Kaikilla perheemme barffaajilla ulosteet ovat vähentyneet ja kiinteytyneet samoin kuin myös silmien ja korvien eritteet ovat vähentyneet huomattavasti. Mistä muusta se kertoo kuin siitä, että kehon kautta ei kulje enää ylimääräisiä aineita?

​

Allekirjoittanut vannoo luonnonmukaisen ruokinnan ja Annan asiantuntemuksen nimeen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan minkälaisia muutoksia oikeanlaisella ruokinnalla saa aikaan!

​

Petra Mutanen + Simo, Ines, Minni & Pepe

​

​

​

​

Latte ja Ronja

​

Keväällä otin sinuun yhteyttä saadakseni vähän apuja kissojeni uuden ruokavalion suunnitteluun. Meillähän asuu siis ragdollkolli Latte ja turkkilainen van Ronja, jolla oli myös ongelmia kakan laadun kanssa.

​

Ajattelin laittaa vähän kuulumisia koska kissoilla menee nykyään niin hyvin uusien syömisten ansiosta! Kaikkein hienoin ja selkein muutos tapahtui Ronjan kohdalla. Enää ei kakka ole tahmaista ja tartu peppukarvoihin, minusta tuntuu myös, että ihan kuin karvakin olisi paljon silkkisempi kuin ennen. Ronja voi joka tapauksessa erittäin hyvin tällä hetkellä ja nautiskelee terveellisemmästä elämästään!

​

Aika vauhdikkaasti muutin ruokavalion tähän uuteen, mutta pahemmilta oireiluilta vältyttiin. Myös kissat oppivat todella äkkiä syömään niitäkin ruokia joista eivät ennen pitäneet, esim. sydän oli ennen ehdoton nounou, nyt se on yksi lemppareista! Joidenkin ruokien kanssa vielä opetellaan.

Kiitos toimivista neuvoista, sekä omistaja että kissat ovat enemmän kuin tyytyväisiä nyt!

​

Terveisin, Marjo Kämäläinen, Latte ja Ronja

​

​

​

​

Lasu, Partsa ja Basu

​

Vuosia sitten Anna sekoitti Bachin kukkatipat kissalleni, joka kärsi erokaunasta. Jouduin jättämään matkan vuoksi Lasun äidilleni neljäksi viikoksi hoitoon, ja palatessani se ei suostunut edes katsomaan minua päin, silittäessä murisi. Sitä ennen murina oli varattu vain ja ainoastaan pahimmalle viholliselle, postinjakajalle. Harkitsin jopa kissan jättämistä kokonaan äidilleni, koska se ei sietänyt läsnäoloani ollenkaan.

​

Tipat laitettiin juomakuppiin, josta Lasu sai käydä omia aikojaan ne juomassa. Vaikutus oli dramaattinen, kissa lysähti lattialle kesken kävelyn ja alkoi puuskuttaa. Pelästyimme, että vanha poika sai sydänkohtauksen, mutta lopulta se huokaisi syvään ja rentoutui. Sen jälkeen välimme olivat taas yhtä lämpimät kuin ennen ja Lasu muutti takaisin kotiin.

​

Hiljattain sain hoitooni kaksi rottaa, ja vaikka ne tulivat hyvästä kodista, toinen oli arka ja säikkyi etenkin käsiä. Arvelin, että sillä on jonkinlainen trauma pentuajalta eläinkaupassa, koska Partsa on muuten kuitenkin utelias ja tykkää kiipeillä syliin. Muistin kukkatippojen tehon ja pyysin Annalta sekoituksen.

​

Partsalle laitoin tippoja päälaelle ja kuonon päälle, samoin kuin juomapulloon. Hetken kuluttua se istui korvat luimussa ja huohotti. Välillä katsoi minua kummissaan ja sitten sama toistui. Muutaman kerran jälkeen se vinkaisi oudosti ja ryömi pesälaatikkoon kaverin viereen. Kumpikin nukkui sikeästi koko yön, iltahulinatkin jäivät välistä. Seuraava päivä oli vaikea. Partsa ei uskaltanut tulla edes syömään aamupalaa, vaan luimisteli ja tärisi häkin ovella. Se kyllä yritti monta kertaa, mutta palasi aina lopulta pesään nukkumaan. Myös Basu nukkui lähes koko päivän. Aamupala maistui vasta myöhään iltapäivällä, mutta kumpikaan ei halunnut lähteä lattialle seikkailemaan.

​

Seuraavana aamuna heräsi reipas ja uudistunut Partsa. Ruoka maittoi ja se oli mukana touhuamassa, kun siivosin häkin. Antoi silittää ja kokeili hiukan, josko uskaltaisi varata painoa kämmenelleni paikasta toiseen siirtyessä. Olemuksessa on nyt uudenlaista rentoutta, vaikka vieläkin välillä tulee epäilyksen hetkiä ja jännitystä. Traumasta toipuminen näyttäisi kuitenkin käynnistyneen hyvin.

​

Suosittelen kokeilemaan kukkatippoja eläinten henkisiin ongelmiin, oma kokemukseni on, että vaste on hyvä, eikä sivuvaikutuksia ole. Kannattaa kuitenkin varautua voimakkaaseenkin reaktioon ja antaa eläimelle aikaa käydä se rauhassa läpi.

​

Terveisin, Partsan ja Basun hoitotäti

Viivi ja Nekku

​

Viivi ja Nekku ovat kohta 10-vuotiaita maatiaiskissoja, joille kerääntyi vuosien varrella liikaa painoa, kunnes siirryttiin Annan neuvosta raakaruokaan.

​

Viivi lakkasi jo kiipeilemästä kun paino kävi nivelten päälle, Nekulla oli usein tapana ahmia raksut kokonaisena ja oksentaa. Kummankin turkki oli rasvainen ja karvaa lähti ympäri vuoden.

​

Laihduttaminen ei meinannut onnistua millään, kokeiltiin pienempiä annoksia, kevytraksuja jne.

​

Siskokset ovat aina olleet todella nirsoja, ja totuttelu raakaruokaan kesti pitkään, mutta vaiva kannatti. Nykyisin ei ole enää ongelmia maistuvuudessa, sydäntä ja kanankaulojakin osataan järsiä.

​

Uuden ruokavalion myötä kummankin paino laski ja on pysynyt sopivana. Siskokset on selvästi iloisempia ja leikkivät enemmän. Viivikin kiipeilee 🙂 Turkeista tuli siloiset ja pehmeät.

​

Isot kiitokset meiltä!

kissojen raakaruokinta kokemuksia
kissojen raakaruokinta kokemuksia

Viivi 2007

Viivi 2010

Sensi-kissa

 

Annasta on ollut iso apu Sensi-kissamme terveyden hoitamiseen homeopaattisesti – ikenien kumma punoitus ollaan saatu pois ja kissa on selvästi enemmän oma itsensä myös henkisellä tasolla. Otettiin myös tarkistus raakaruokavalioon, joka vahvisti että asiat ovat siltä osin kunnossa Sensin terveyttä tukien. Ja kaikki tämä etänä Vaasasta! Aivan varmasti olen tarvittaessa jatkossakin yhteydessä. Kiitos Anna!

​

Tessa Salomäki

Hilla-kissa

​

Hilla-kissani sairastui lokakuussa 2020 äkilliseen pahaan ummetukseen, joka aiheutui suolen seinämissä olevista hyvin pienistä kasvaimista. Ne aiheuttivat suolen peristaltiikan merkittävän hidastumisen. Hilla meni nopeasti huonoon kuntoon. Parhaansa yritettyään eläinlääkärit suosittelivat eutanasiaa joulukuun puolessa välissä. 

Sain kuulla Annan homeopatia-hoidoista. Annan antamien lääkkeiden ansiosta Hillan yleiskunto, elämänilo ja ruokahalu kohenivat paljon. Homeopaattisten lääkkeiden ja kerran viikossa annettavan peräruiskeen avulla saimme ihanaa jatkoaikaa elokuun, 2021, alkuun asti. Loppuun asti Hilla oli iloinen ja leikkisä. Lähtöhetkensä hän halusi itse määritellä. 

Kiitos Annalle hyvästä hoidosta ja Hillalle ihanista, pitkistä hyvästeistä. 

 

Lea Suomela

​

bottom of page